Rose


Herunder finder du en kort introduktion til roser. Hvis du vil vide mere om dyrkning og pleje af roser, finder du flere artikler om roser her.

Roser i blomst

Roser kan have simple, dobbelte eller semi-dobbelte kroner, som viser sig i sommermånederne. I sin simpleste form har vildrosen 5 kronblade. Den semi-dobbelte kan have 7-20 kronblade og den dobbelte kan have mere end 20 kronblade. Blomsterne er for det meste lys rosa, men de kan også være hvide eller mørk rosa.

Efter blomstringen forms ovale, røde frugter kaldet hyben. Hyben modnes om efteråret og er rige på c-vitamin. De anvendes i en række produkter fra cremer og medicin til urtete og syltetøj.

Rosenplanter har for det meste 5-7 savtakkede blade, men det varierer afhængig af sorten. Nogle sorter har kun 3 blade, mens andre har op til 17 blade.

Vidste du:

Roser er valgt af mange gartnere for deres smukke og duftende blomster, men rosen har flere anvendelser, som rækker langt ud over dens dekorative egenskaber. Rosen er gennem tiderne fundet anvendelse i fx. både parfume og kosmetik, slik og er flittigt brugt i urtemedicin.

Problem med sygsomme eller skadedyr i dine roser - se her hvad du kan gøre på vores Plantedoktor

 
Art: Rosa Canina

Familie: Rosaceae

Du kan også være interesseret i at læse mere om...

Du kan også være interesseret i at læse mere om...