Hibiscus


Den hibiscusvariant, der passer bedst i en have, er den mellemstore busk, som har spektakulære blomster i mange skønne farver, som f.eks. hvid, ferskenfarvet, kirsebærrød, citrongul og lyserød.

Syriacus-hibiscus er en pålidelig og hårdfør hibiscus, som er nem at få fat i, specielt Cultivar Oiseau Bleu (tidligere kaldet Blue Bird), som har lavendel-blå blomster med karminrød “hals”. Den lignende kinesiske hibiscus, rosa-sinensis, trives fint udendørs i varme, solrige haver.   

Grenene er stive og peger opad, og de kan vokse lidt uregelmæssigt. De tætte blade er ordinære, og den er løvfældende, og buskene bliver således bare efter afblomstringen, men disse flygtige blomster, der blomstrer fra højsommeren til først på efteråret, er så smukke, at de opvejer ulemperne.    

Sådan plantes hibiscus

Hibiscus er svær at dyrke, hvilket er typisk for en plante med et så eksotisk udseende. Den kræver veldrænet jord og megen sol for at trives, og den skal beskyttes mod kolde vinde.

For at garantere det bedste resultat og for at planten får en god start, bør der tilsættes organisk materiale i plantehullet. Det er nødvendigt at være tålmodig, da hibiscus er et stykke tid om at gro. Du kan med fordel dyrke planten i en stor krukke, bare du vander den i tørre perioder. 

Du bør sikre planten gode betingelser ved at beskære stammerne først på foråret og fremme væksten ved at fjerne bladknoppen. Du bør regelmæssigt undersøge planten for mellus, da de kan beskadige væksten.

Formering af hibiscus

Du kan så frø af etårige Hibiscus Trionum; Forøg busken ved at tage umodne stiklinger, der klippes af buskene før knopperne bliver til blade sidst på foråret eller tag halv-modne stiklinger om sommeren. 

Art:  Hibiscus
Familie: Malvaceae