Grønt kan også være effektivitet

Har du kræfterne, så er det pæneste altid at skrælle alle rillerne mellem fliserne fri for ukrudt og mos. Før du starter, er det som regel en god ide at bruge et naturligt ukrudtsmiddel, der kan nedvisne mosset og ukrudtet, så rødderne dør og slipper taget i jorden mellem fliserne. På den måde kommer ukrudtet ikke så hurtigt igen, da rødderne trækkes med op.  Det nyligt godkendte Natria mod mos og ukrudt består af eddike, som også kendes i madlavning . Forskellen er, at Natria udover eddike også består af en proteinkompetent, der booster effekten mod ukrudt. Det der sker er, at eddiken trænger ind i ukrudtets bladvægge og sprænger cellerne, så saften løber ud. Ukrudtet gulfarves og visner i løbet af få timer. Derefter vil det døde ukrudt nemt kunne fejes væk.

Hjælp til rosenbedene

Har du tæt rosenbeplantning eller hækbeplantning, hvor ukrudtet trives i bedste velgående, kan du med fordel anvende ukrudtseddike, som vil få ukrudtet til at visne uden at give skader på  roser eller hækplanter. Allerhøjest kan der forekomme nogle forbigående svidninger. Anvendes et syntetisk ukrudtsmiddel, som de velkendte Keeper eller Roundup, skal man være forsigtig, da disse midler er systemiske og bare få sprøjt på roserne giver fatale skader. Anvendes ukrudtseddiken behøver man heller ikke altid at luge, og derved skånes mikrolivet i jorden, som f.eks. regnorme.

Fremtidens ukrudtsmidler er her nu

Eddike har i mange år været kendt som det gode naturlige husråd, når ukrudtet skulle bekæmpes. Nu er eddiken blevet registreret som aktivstof, og formlen patenteret og godkendt som ukrudtsmiddel. Natria mod ukrudt kan fås i 2,5 liter flasker og rækker til ca. 100 m² ukrudt og mos eller langt mere, hvis der er tale om spotbehandling. Den bedste effekt opnås ved sprøjtning, når ukrudtet er 5-10 cm højt. Produktet har ingen faremærker.

Dato: 2015-05-11