Spørgsmål og svar - i haven

 • Bladene på mine buske er gule - hvad er der galt? +

  Der kan være mange grunde til problemet – hvis det da er et problem. Husk på, at mange prydplanter dyrkes pga. deres gyldne og brogede løv. Hvis du er sikker på, at der er et problem, så er mangel på kvælstof sikkert årsagen. Løsningen på det problem er at gøde med en generel gødning. Mangel på visse sporstoffer kan også forårsage gulfarvning, men hvis du gøder vil det også løse det problem. Nogle syreelskende planter kan blive gule, hvis der er kalk i jorden, hvilket kan afhjælpes ved at gøde, der indeholder syredannere udover gødning. Gule blade kan også være et tegn på, at planten er ramt af en sygdom eller skadedyr, og det bør undersøges grundigt, om dette er tilfældet.

 • Er din plante placeret det rigtige sted? +

  Dette er det første spørgsmål, du bør stille dig selv, da forskellige plantevariationer har forskellige behov, og kun få af dem kan tåle alt slags vejr. På samme måde er jordbunden også en vigtig faktor. De planter, der kaldes hedeplanter (kamelia, azalea, rododendron, magnolia) tåler f.eks. ikke en meget sur jord. Andre planter som f.eks. cistus og hvidtjørn kræver en kalkholdig jord. Det er vigtigt at vide, hvordan man analyserer jorden, da hvilken som helst plante, der er placeret forkert er ekstra udsat for skadedyr og sygdomme, også selvom du forsøger at passe den efter bogen.

 • Hvordan undgås spredning af plantesygdomme? +

  Hold øje med dine planter regelmæssigt og fjern straks blade og grene, der viser tegn på sygdom (også selvom du ikke umiddelbart ved hvilken sygdom, der er tale om).  Fjern alle visne grene og stilke på træer, buske og roser og brænd dem, hvis det er muligt. Desinficer dine haveredskaber regelmæssigt. Undgå en monokultur, hvilket vil sige dyrkning af én planteart på et større areal gennem længere tid, da en monokultur er mere sårbar over for skadedyr og sygdomme.

  Læs mere om sygdomme hos planter på vores Plantedoktor

Find butik

Find din nærmeste Bayer Garden forhandler her

Find butik her